Get Adobe Flash player
Címlap

„Civil összefogás egy közös ügy érdekében”

Konferencia a civil szektor fejlesztése érdekében. Augusztus 26-án a Platánus étterembe várta vendégeit a Dunántúli Diplomás Romák Mindenkiért Egyesület, mivel a Dél-zalai térség civil szervezeteinek összefogását és társadalmi szerepvállalását szerette volna előmozdítani egy konferencia és kerekasztal-beszélgetés keretein belül.

A programot olyan civil szervezetek számára szervezték, melyek megvalósítható tervekkel rendelkeznek a civil élettel és a civil szférával kapcsolatosan. Célcsoportjukat a térségben működő civil szervezetek, továbbá iskolák igazgatói, tanárai alkották, akik nagy számban foglalkoznak hátrányos helyzetű gyermekek oktatásával.


A rendezvény során olyan témakörökkel foglalkoztak, mely társadalmunk tagjainak jelentős részét érinti, és a fejlődés érdekében civil összefogást is kíván. Témáik között kiemelt szerepet kapott a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásának segítése, fejlesztése, illetve tanodák létrehozásának lehetősége az önkéntesség jegyében, illetve az e tevékenység ellátásához szükséges szervezetek közötti rendszeres kapcsolattartás, a területi, illetve szakmai együttműködés és egymás támogatásának kérdése.

 

Problémaként merült fel, hogy bár több éve teremt lehetőséget a Nagykanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat fiatalok számára, hogy szakmát és érettségit szerezzenek, a képzésekre mégis kevés a jelentkező, illetve tanulmányaikat csak kevesen fejezik be Több civil szervezet is jelezte, hogy segítséget nyújtana, illetve az önkéntesség szerepének újragondolása, mentorok bevonása megoldást jelenthetne.


A résztvevők egyetértettek abban, hogy hátrányos helyzetű gyerekek, felnőttek oktatásának javítása, tanodák, hétvégi kollégiumok formájában, mint közhasznú tevékenység szolgálná a térség civil szervezeteinek összefogását, együttműködését.

 

Az előadók közt volt Teleki András a Zalai A Nostru (Miénk) Egyesület vezetője, Horváth Jácint a NAPIT tagja, Ódor László Zalamerenye polgármestere, Jáskó Szilárd a Pannon Egyetem tanára, Suhai Zsolt, Orsós Vendel az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület képviselője és Kardos Ferenc a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesületének titkára.


A rendezvényünk elősegítette a tartós területi, illetve szakmai együttműködést, megalapozta egy kapcsolatrendszer kiépítését és hozzájárult egy tartós civil együttműködés kialakulásához – tájékozatott bennünket Mihálylovics Béla projektmenedzser.
 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 14 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014