Get Adobe Flash player
Címlap

Lábtollas bajnokok

A Zemplén SE lábtoll-labda versenyzői Kunics Réka, Kunics Bence és Balogh Eszter, összesen három kategóriában szereztek országos bajnoki címet Jánoshidán a Serdülő OB-n. 

 A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település, szeptember 29-én, 17. alkalommal adott otthont a bajnokságnak, ahol az utánpótlás nevelő klubok 66 versenyzője vett részt. A torna a hagyományoknak megfelelően a hármas kategóriával kezdődött majd az egyénivel fejeződött be, a mérkőzések 15 pontig és két nyert játszmáig tartottak a helyi általános iskola tornatermének 4 pályáján. A kanizsai centercsapat Kunics Bence vezérletével szerezte meg az első bajnoki címet a fiú csapat kategóriában, Bence testvérével, Rékával és Balogh Eszterrel végzett az élen a fiúk mezőnyében. A második aranyérmet Kunics Bence a fiú, míg a harmadikat Kunics Réka a leány egyéni kategóriában szerezte. A leány egyéni alsóági negyeddöntőben kanizsai háziversenyre került sor, ahol a párbaj győztese Kunics Réka lett, míg Balogh Eszter nyakába bronzérem került.  

A hármasok csatáival kezdődött a verseny, ahol a kanizsaiak első számú csapata a főtábla élén kezdett és ott is fejezte be a játékot. Kunics Bencéék, két újszászi ellenfelet legyőzve kerültek a döntőbe ahol régi ellenlábasuk a Bérczes Róbert vezette újszászi favoritok várták őket. Kunics Bence igazi csapatkapitányként szervezte a játékot, és két leány társával állta az ellenfelek rohamát. 2:1 arányú sikerüket a jól szervezett, taktikus játékuknak köszönhették. Bence érett támadó játékával folyamatosan szerezte a pontokat. Kunics Réka rendkívül pontos labdákkal szolgálta ki testvérét, eredményesen látta el a fogadó-feladó posztot. Harmadik társuk Balogh Eszter pár hónappal ezelőtt újoncként került a csapatba, de a rábízott feladatot tökéletesen elvégezte. Ugyanebben a 13 csapatos mezőnyben a hetedik helyen zárt a ZSE kettesszámú, Bencsik Martin, Tolnai Gergely, Tolnai Mihály alkotta hármasa.

A 43 főből álló, fiú egyéni kategóriában Kunics Bence a főtábla élén kezdett, és 3 győzelmet követően került a döntőbe. Itt az újszászi Bérczes Róberttel került szemben, aki már várta, hogy visszavághasson az Újszász Kupán, három hete elszenvedett vereségért. Bence azonban nem bízta a véletlenre a dolgot, és egy rendkívül taktikus, fegyelmezett támadójátékkal lepte meg ellenfelét és lett a kategória országos bajnoka. 2010-ben még gyermekként álhatott először a serdülő OB-n, a dobogó legfelső fokára, amit most saját korcsoportjában is sikerült megismételnie.

A leány mezőnyben Kunics Réka a főtábla második kiemeltjeként kezdett. Két győzelem után került a fináléba, ahol a nála két évvel idősebb újszászi Tűri Alexandra várta. Réka játékán az első szettben még látszott, hogy tart idősebb és tapasztaltabb ellenfelétől, de a másodikban harcos, támadó játékával fordított, majd egy bravúros harmadik szettben gyermek korcsoportúként megszerezte a serdülő országos bajnoki címet. A negyeddöntőben Balogh Eszter társával Kunics Rékával került szembe. Réka nyerte a háziversenyt, majd a döntő, Eszter nyakába pedig bronzérem került első országos bajnokságán.

Kunics Bence és Réka mindketten egy korcsoporttal feljebb is országos bajnokok tudtak lenni, ami nagy fegyvertény a kiegyenlített hazai lábtollas mezőnyben. Előttük csak Budavölgyi Veronika és Hartai Attila tudta véghezvinni ezt a sikert. A Kunics testvérek harcolták ki a jogot arra, hogy a stafétabotot átvegyék elődeiktől, egyben eredményesen hajtották végre a generációváltást a Zemplén SE-nél.

A lábtollasok legközelebb október 6-án, Szepetneken találkoznak a Gyermek OB-n, majd 13-án szintén Zalába jönnek az IFI OB-ra, ami Nagykanizsán a Zsigmondy csarnokban kerül megrendezésre.
 
Zalai eredmények
Fiú hármas (13)
1. Balogh Eszter, Kunics Bence, Kunics Réka Zemplén SE
7. Bencsik Martin, Tolnai Mihály, Tolnai Gergely Zemplén SE
 
Fiú egyéni (43)
1. Kunics Bence Zemplén SE
 
Leány egyéni (23)
1. Kunics Réka Zemplén SE
3. Balogh Eszter Zemplén SE
 
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014