Get Adobe Flash player
Címlap

Civil ünnep

A nagykanizsai civil közösségek december 14-én, immár hatodik alkalommal rendezték meg a Társadalmi felelősségvállalási konferenciát és Köszönet Napját a Halis István Városi Könyvtárban. 

A fotón Hóbor Ildikó az Év önkéntese veszi át a címről szóló oklevelet és plakettet.
 
Lengyák István a rendezvény moderátora, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Cseresnyés Péter polgármester megnyitója következett. Beszédében a polgármester a civil szervezetek fontosságát emelte ki. Mint elmondta, „amelyik település erős akar lenni, annak erős civil szervezetekkel kell rendelkeznie. Nagykanizsa szervezetei ilyenek – részt vállaltak a városi kiemelt fesztiválok megrendezésében, tevékenységükkel pedig erősítették a helyiek identitástudatát, amiért külön köszönet jár”.

Ezt követően két előadás is kapcsolódott a társadalmi felelősségvállalás témaköréhez. Előbb Lánczos Attila kereskedelmi vezető a Kanizsa Pékség történetét, tevékenységét, működő társadalmi felelősségvállalás gyakorlatát mutatta be. Nagy Imre a Kanizsa TV ügyvezetője egy prezentációval egybekötött előadást tartott a Zala megye 7 csodája című értékmegőrző és közösségfejlesztő kampányról.
 
A 2010-ben zárult programnak az adott aktualitás, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület egy kiadványt jelentette meg, bemutatva megyénk épített és természeti értékeit. A kiadványhoz Manninger Jenő a Zala Megyei Közgyűlés elnöke írt ajánlást: „Olyan kiállítással gazdagodott megyénk, mely tovább erősíti hagyományaink továbbélését, megyei identitásunkat. Remélhetőleg minél többen felfedezik maguknak e gazdag „kincsestárat” tovább erősítve ezzel is megyénk országosan élen járó turisztikai potenciálját. Bízom benne, hogy e kiadvány, de még inkább a képek által is elmesélt történetek és pillanatok minél több embert arra ösztönöznek, hogy felkeressék és megismerjék a megyénkben rejlő varázslatot”. A kiadvány ITT letölthető!!!

A konferencia zárásaként Cseresnyés Péter a Nagykanizsai Idősügyi Tanács elnöke és alelnöke Büki Pálné, okleveleket nyújtott át a kiemelkedő önkéntes munkát végző idősügyi szervezeteknek. (Belvárosi és Trend Klub, Szívbeteg és Rákbetegek Egyesülete, Honvéd Kaszinó Hölgyklub).
 
A Köszönet napja elismeréseinek átadása előtt a Honvéd Kaszinó városi diákszínpadának karácsonyra hangoló verses összeállítása következett. A műsor rendezője Nikolics Zsanna egyetemi hallgató volt, aki 2009-ben kapta meg szerteágazó, önzetlen munkájáért az „Év civil fiatalja” kitüntető címet.
 
Az ünnepség keretében Budavölgyi Kálmán a kerekasztal ügyvezetőjének évértékelése következett. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy „a civil szektor átalakulásának pozitívumaként könyvelhetjük el, hogy elindult egy tisztulási folyamat, melynek eredményeként reméljük, hogy csak a hiteles, aktív és értékteremtő szervezetek maradnak talpon”. Beszéde záró részében a Zala Megyei Önkéntes Centrum vezetőjétől, Szeder-Kummer Máriától idézett: „Nagy tisztelettel vagyok a kezdeményezéseitek iránt. Különösen fontos a pénteki esemény, hiszen gyakran elfeledkezünk azokról, akik egész évben nagy figyelemmel, odaadással másokra figyelve, másokat segítve teszik a dolgukat. Most Ők kerülnek a figyelem középpontjába. A díjakat civil közösség ítéli oda, amelynek az a legnagyobb értéke, hogy az ügyek melletti kiállást ismeri el — érdek nélkül — ma ilyet keveset találunk.”
 
Ezután adták át a Köszönet napi elismeréseket. A civilek szponzora díjat a Kanizsa Pékség kapta, a civilek mecénása díjat pedig a Király Gyógyszertár. Az év civil fiataljának járó elismerést idén ketten is elnyerték: Kunics Réka és Kunics Bence – Bence helyett a kitüntetést édesanyja vette át. Az év civil önkéntese Hóbor Ildikó lett. Akik idén az év civil közössége címet kiérdemelték, nem is egy közösség, hanem közösségek egész csoportja: a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébánia közösségei. Az év civil embere 2012-ben Horváth Jánosné nyugalmazott pedagógus lett, aki az est végén a kitüntetettek nevében megköszönte a díjakat.
 
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014