Get Adobe Flash player
Címlap

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 19. hírlevele

Aktuális pályázati hírek, civil programok.

Aktuális

gyüttműködési felhívás kulturális közfoglalkoztatási programban való részvételre. A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet kulturális közfoglalkoztatási pályázatot nyújt be 2013. február elején a Belügyminisztériumba. A pályázat célja a települési kulturális feladatellátó szervezetek által végzett közművelődési, közgyűjteményi feladatokhoz, valamint a civil közösségi munkát támogató hálózat kiépítéséhez, megerősítéséhez való segítségnyújtás. A program a hiányzó személyi feltételeket átmenetileg közfoglalkoztatottak bevonásával biztosítja. 
Bővebben: http://www.zalacivil.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=843:egyuettmkoedesi-felhivas-kulturalis-koezfoglalkoztatasi-programban-valo-reszvetelre&catid=1:friss-hirek&Itemid=50

Jelentkezési határidő: 2013. 02. 07.!!!!
  
Országos Civil Hírek 
 
Hogyan részesülhetnek a kedvezményezettek a személyi jövedelemadó 1 százalékából?
A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, külön törvényben meghatározott módon és feltételekkel minden adófizetőnek minden évben lehetősége van arra, hogy az összevont adóalapjának a kedvezmények levonása után ténylegesen megfizetett adójából 1-1 százalékot az általa meghatározott egy-egy kedvezményezett javára juttasson. Kedvezményezettet két csoportból lehet választani, de mindegyikből csak egyet-egyet, azaz sem az egyik, sem a másik 1 százalék nem osztható meg, de nem is vonható össze.
Részletek a NAV tájékoztató füzetében az alábbi linken elérhetők:
 
Az Szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettek listája
Közlemény a 2013. rendelkező évben tett, Szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról, székhelyéről és a kizárással érintett rendelkező évről.
A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tv.) 6/A. § (2) bekezdése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az alábbiakban ad tájékoztatást a 2012. rendelkező évben tett, Szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből kizárt civil kedvezményezettek nevéről, adószámáról, székhelyéről és a kizárással érintett rendelkező évről a 2013. január 17-i állapot szerint.
  
Zala megyei Civil Hírek
  
Civil Összefogás Fórum Zalaegerszegen
Megalakult a Civil Összefogás Fórum zalaegerszegi szervezete. A klubvezető Léránt Károly lett. A CÖF céljairól és a helyi szerveződésről ma tartottak sajtótájékoztatót.
Csizmadia László a Civil Összefogás Fórum elnöke arról beszélt az újságíróknak: a CÖF egy olyan nemzeti konzultáció lehetősége, ahol az emberek pártállástól függetlenül ütköztethetik a véleményüket. Mint fogalmazott a nemzet és a közjó útján járnak. A hatalommal párbeszédet kívánnak folytatni és nem törekednek arra, hogy részesei legyenek. Ennek is köszönhetik, hogy a szerveződésük egyre sikeresebb.
 
Göcsej ízei, kiváló zalai borokkal
A göcseji konyha különlegességeit és a zalai csúcsborokat népszerűsítendő kulturális gourmet vacsorát rendeztek szombat este Zalaegerszegen. A Zalai Borturisztikai Klaszter, a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület és az Arany Bárány Szálloda a göcseji gasztronómiai értékek népszerűsítése érdekében rendezte meg a borvacsorát.
 
 Programok 
 
Soron következő rendezvény a Zalai Nyitott Szív Egyesület szervezésével
A Zalai Nyitott Szív Egyesület  2013. február 1-én (pénteken)  17 órakor tartja   rendezvényét a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja, Landorhegyi út 33. nagyelőadójában. Ezúttal Rigó Csaba Balázs zalai kormánymegbízott lesz a vendég, aki a közigazgatásban történt változásokról tart tájékoztatást és nyújt hasznos tanácsokat.
A program nyitott, minden érdeklődőt szívesen látnak.
 
Kerekasztal létrehozása a cél
A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház feladatául tűzte ki, hogy a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal mintájára létrehozza a Zala Megyei Ifjúsági Kerekasztalt, melynek célja, hogy a megyében működő, ifjúsággal foglalkozó szerveződésnek lehetőséget biztosítson a találkozásra, az eszmecserére, a szorosabb együttműködésre. A Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház februárban két alkalmat szán az Ifjúsági Kerekasztalra. 2013. február 5-én, délután 14 órakor a Zalai Civil Információs Centrum irodájában (8900 Zalaegerszeg Kossuth utca 47-51.) kerül sor a kerekasztal alakuló fórumára, melyen terveink szerint Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere köszönti majd az egybegyűlteket.
  
Pályázati Hírek 
 
Pályázati felhívás- Egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak támogatása
Az Emberi Erőforrás Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága pályázatot hírdet.
Az előirányzat célja az egyházi közösségek hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkóztató tevékenységével szorosan összefüggő helyiségek felújításának vagy kialakításának támogatása. Támogatásban részesíthetők azon egyházi ingatlan-felújítások, melyekben a helyi közösség hitéleti tevékenysége, valamint kulturális közösségépítő események valósulnak meg (ifjúság nevelés, szociális és gyermekvédelmi tevékenység, a család megtartó erejét szolgáló egyházi rendezvények, zenei, képző- és alkotóművészeti programok, képzések, hitéleti oktatás, nem iskolarendszerű képzések, szolgáltatások, stb.)
 
Pályázati felhívás- Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása
A jelen pályázatban nyújtott támogatás célja a fiatalok foglalkoztatásának,munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, valamint a civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A támogatás a szervezetek belső kapacitásainak erősítésével, az érintett szervezetek által nyújtott szolgáltatások minőségének javítását, a változó társadalmi és gazdasági feltételekhez való igazodását szolgálja. Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy minden térségben megerősödjenek a civil kapacitások, hiszen a térségek felzárkóztatásában döntő szerepe lehet a helyi szervezeteknek.
  
Hamarosan elérhetőek az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai
013. február 12-én nagyszabású nyitóeseménnyel indul a második EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap. Ebben az évben – első körben – különböző témakörökben kis és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség.
Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”. A támogatók döntése értelmében ezen belül az Alap kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és kirekesztés elleni fellépésre valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot.
A Támogatási Alapról információs napok szervezése folyamatban van. Előreláthatólag Március 7-én Zalaegerszegen, Március 8-án Nagykanizsán kerül sor a rendezvényekre.
 

 

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014