Get Adobe Flash player
Címlap

Magyar klasszikus a diákszínpad előadásában

A Honvéd Kaszinó városi diákszínpada vasárnap délután mutatta be Csiky Gergely Nagymama című vígjátékát. A Lengyák István által irányított csoport új előadásának főrendezője és mindenese az egyetemista Nikolics Zsanna volt. A telt ház előtt tartott premier hatalmas sikert aratott.

Lassan már hozzászokunk, hogy a Honvéd Kaszinóban működő diákszínpad tagjaival rendszeresen találkozunk a városi rendezvények szereplői között. Ugyanígy az is egyre természetesebb lesz, hogy ez a nagyszerű diákközösség minden esztendőben színpadra állít egy-egy olyan nagy formátumú darabot, melyet hivatásos színházainkban szoktunk megtekinteni. Így láthattuk már tőlük (a szokásos városi anyák napi és karácsonyi műsoraik mellett) Moliere Tartuffe című komédiáját, Shakespeare Szent Iván éji álom című vígjátékát és most Csiky Gergely Nagymamáját.

Az új produkciót úgy vitték színre, hogy közben a már elkészültekkel folyamatosan tájoltak, bemutatóztak. Előadásaikat láthatták már városunk általános és középiskoláinak diákjai, a múzeumok éjszakájának közönsége, de nagy sikerrel vendégszerepeltek Zalakaroson, Murakeresztúron, Zalamerenyén és Sümegen is.

Vasárnap délután a Nagymama is meghozta számukra a vastapsot. A 10—22 év közötti fiatalok (iskolások, középiskolások és egyetemisták) játéka hamar magával ragadta a kaszinó színháztermét megtöltő szép számú közönséget (még pótszékeket is be kellett tenni). A lelkes színjátszók megérdemlik, hogy nevüket — szerepeik szerint — egyenként felsoroljuk: Szerémi grófné — Kurta Lilla, Babika, a kis pártfogoltja — Simon Zina, Ernő — Takács Alex, Örkényi Vilmos báró — Varga Patrik, Kálmán — Gellai Sándor, Márta — Farkas Dóra, Piroska — Szabó Aliz, Timár Karolin leányotthon-vezető — Ifjovics Evelin, Tódorka Szilár nevelőtanár — Antal Gergő, Langó Szerefin nevelőnő — Gelsei Zsófia, Koszta Sámuel tábori lelkész — Baksa Balázs, Galambosné — Antal Alexandra, nevelőintézeti diáklányok — Novinics Anita, Galamb Eszter, Babati Nikolett, Kovács Nárcisz, pincérek — Szabó Marcell, Szalavics József, Szalai Patrik. A darab elé bevezetőt a társulat tagja, Fási Barnabás mondott.

A közel két órás, egy szünettel megrendezett vígjáték végig jól szórakoztatta a közönséget. A Nikolics Zsanna rendező és a szereplők által kitalált helyzetkomikumok, a jól megformált szerepek sokszor váltottak ki nevetést, tapsot. A záró tablót követően pedig a fiataloknak többször kellett meghajlással megköszönni a hosszan tartó ünneplést.

Aki vasárnap ellátogatott a Honvéd Kaszinóba, vidáman eltöltött, szórakoztató este élményével térhetett haza.

A kanizsai közönség a tervek szerint a Nagymamát legközelebb a múzeumok éjszakájának rendezvényei között láthatja majd június 22-én előre várhatóan 22 órakor.

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014