Get Adobe Flash player
Címlap

Köszönet, elismerés, megbecsülés a civileknek

Immár hetedik alkalommal rendezte meg pénteken a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület a Köszönet Napi ünnepséget és Társadalmi Felelősségvállalási konferenciát. Az eseményen azon civileket tüntették ki, akik a közösség javára, önzetlenül dolgoznak.

- Szerencsére, ilyen emberekből Nagykanizsán nincs hiány, hiszen nálunk erős és gazdag a civil társadalom – e szavakkal nyitotta meg rendezvényt városunk alpolgármestere, Dénes Sándor. Köszöntőjében rávilágított azokra a kormányzati törekvésekre, eredményekre, melyek a civil szektor megszilárdításához hozzájárultak. Elmondta azt is, hogy Nagykanizsán közel 400 civil szervezet tevékenykedik, akik nélkül elképzelhetetlen lenne akár a kultúra, a művészet vagy az élet bármely szegmense. A civilek az önkormányzat számára is fontosak – fűzte tovább Dénes Sándor – hiszen számos programot az ő részvételükkel, hathatós munkájukkal szervezünk.
- Büszkeségre ad okot az is, hogy mindig a jó ügyeket pártolják – méltatta a kanizsai civileket az alpolgármester.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságáról az Unicredit Bank helyi fiókvezetője, Baranyai Tamás tartott előadást, ezt követően pedig a Nagykanizsai Civil Kerekasztal (NCK) ügyvezető elnöke, Budavölgyi Kálmán adott összegzést évértékelőjében a szervezet idén végzett munkájáról, mely az aktivitás és az érdemi munka jegyében zajlott.

Az eseményen egy rendkívüli bejelentésre is sor került. Lengyák István, az NCK soros elnöke elmondta, hogy a Falvak Kultúrájáért Alapítvány által létrehozott Magyar Kultúra Lovagja díjjal – amivel minden évben a határon túli/belüli művészeti, közművelődési, irodalmi, zenei kimagasló teljesítményeket ismerik el – idén egy nagykanizsai állampolgárt is kitüntetnek. Ludvig Zoltán festőművészt a január 19-én, Budapesten megrendezendő gálán avatják a Magyar Kultúra Lovagjává.  

Ezt követően a Honvéd Kaszinó Diákszínpadának fiataljai adtak műsort, majd Dénes Sándor alpolgármester, Göndör István országgyűlési képviselő, a NCK részéről pedig Balogh István és Budavölgyi Kálmán adta át a kitüntetéséket az arra érdemes civileknek.

„Az év civil embere” Hella Ferenc református lelkipásztor lett. „Az év civil önkéntese díjat” Schmidt István Radnóti-díjas rendező és Szi-Márton János, zalakomári plébános kapta. „Az év civil közössége” elismeréssel az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület munkáját díjazták. „Az év civil fiataljai” kitüntetést a Mit tehetnék érted? csoport tagjai tudhatják magukénak. „Az év civil mecénása” díjjal Varga Jenő vállalkozót jutalmazták meg. „Az év civil szponzora” pedig az Unicredit Bank nagykanizsai fiókja lett, az elismerést Baranyai Tamás fiókvezető vette át.

Hírforrás: kanizsaujsag.hu

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014