Get Adobe Flash player
Címlap

Köszönet Napja 2013

Pénteken 16 órakor a könyvtár 3. emeleti előadótermében nagyszámú közönség előtt került sor a 2013. esztendő Köszönet Napja ünnepségére, ahol átadták az év civil díjait is. 

 A résztvevőket, köztük az ünnepelteket, valamint Cseresznyés Péter országgyűlési képviselő, Nagykanizsa polgármestere képviseletében megjelent Dénes Sándor alpolgármestert, majd Göndör István országgyűlési képviselőt Lengyák István a nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület soros elnöke köszöntötte. Beszédében így fogalmazott: „A mai ünnepi alkalom az a nap, amikor a kanizsai civilek visszatekintenek az elmúlt esztendőre. Összegzik, hogy milyen feladatokat végeztek el, ezekkel miként járultak hozz szeretett városuk fejlődéséhez. És ez az a nap, amikor az arra legérdemesebbeknek köszönetként átadjuk civil közösségeink erkölcsi díjait, példamutató, közösség- formáló, építő, támogató, áldozatkész munkájukért.

A soros elnököt követően, az ünnepséget megnyitó beszédében Dénes Sándor alpolgármester arról szólt, hogy milyen fontosak Nagykanizsa életében a civil emberek, azok a munkák, feladatok, amelyeket ők felvállalnak, így segítve lakóhelyük előrehaladását. mert őáltaluk lesz színes a város kulturális palettája, segítenek a hagyományőrzésben, a város értékeinek megóvásában, s klubjaik, egyesületeik programjaival teszik gazdagabbá saját maguk és polgártársaik életét.

Az alpolgármester úr nyitóbeszéde után az UniCredit Bank Nagykanizsai Fiókjának vezetője, Baranyai Tamás tartott vetítettképes előadást arról, mit is tehet egy pénzintézet a társadalmi felelősségvállalás területén.

A nagykanizsai civilek 2013-ban végzett munkájáról Budavölgyi Kálmán a kerekasztal ügyvezető elnöke mondott összefoglalót. Egyebek mellett arról szólt, hogy karitatív akciók, jótékonysági gyermektáborok, természeti katasztrófa sújtotta területen élők segítése, egyházi épületek, muzeális értékű vasúti járművek közösségi összefogással történő felújítása és nonprofit üzletviteli tanácsadás tartozott a nagykanizsai civil közösségek vállalt feladatai közé. Kiemelkedő sikernek nevezte, hogy közreműködésükkel 300 munkanélküli szerezhetett jogosultságot közérdekű önkéntes tevékenység révén a foglalkoztatást helyettesítő támogatás megtartásához. Majd így fogalmazott? „ Azt, hogy jó úton járunk, az is bizonyítja, hogy Nagykanizsa civil közössége megkapta a belügyminisztertől „A Műemlékvédelemért Forster Gyula díjat.”

Az ügyvezető elnök beszámolóját követően Lengyák István felolvasta a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Kultúra Lovagrendjének levelét, melyben értesítették egyesületüket, hogy a különböző társadalmi szervezetek és önkormányzatok által javasolt 177 személy közül – a 14 országból felkért 95 bíráló és az Alapító Lovagok december 4-én hozott döntése alapján – Ludvig Zoltán festőművész elnyerte Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet. Ünnepélyes lovagi avatására 2014. január 19-én kerül sor Budapesten, a XVIII. Magyar Kultúra Napja gála rendezvényének keretében.

Az ünnepség további menetében a Honvéd kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai (Pávlicz Erika, Gerlai Sándor, Nikolics Zsanna, Fási Barnabás és Farkas Dóra) köszöntötték énekes irodalmi műsorukkal a kitüntetetteket, majd Dénes Sándor és Göndör István átadták az év civil díjait.

Az év civil embere: Hella Ferenc nagykanizsai református lelkész
Az év civil önkéntese: Schmidt István Radnóti Díjas rendező
Az év civil önkéntese: Szi-Márton János zalakomári plébános
Az év civil közössége: Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület
Az év civil fiatalja: a „Mit tehetnék érted?” Karitatív Ifjúsági Közösség
Az év civil mecénása: Varga Jenő egyéni vállalkozó.
Az év civil szponzora: UniCredit Bankfiók Nagykanizsa

A nagyszerűen megrendezett Köszönet napja Hella Ferencnek, a kitüntetettek nevében mondott pohárköszöntőjével ért véget.


Az ünnepség résztvevői

Ludvig Zoltán a Magyar Kultúra Lovagja


Az év civil embere: Hella Ferenc nagykanizsai református lelkész


Az év civil önkéntese: Schmidt István Radnóti Díjas rendező

Az év civil önkéntese: Szi-Márton János zalakomári plébános


Az év civil közössége: Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület


Az év civil fiatalja: a „Mit tehetnék érted?” Karitatív Ifjúsági Közösség


Az év civil mecénása: Varga Jenő egyéni vállalkozó


Az év civil szponzora: UniCredit Bankfiók Nagykanizsa, fiókvezető Baranyai Tamás

 A díjazottak

 


 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014