Get Adobe Flash player
Címlap

Társadalmi felelősségvállalási konferencia és Köszönet Napja

December 19-én, 8. alkalommal rendezte a Nagykanizsai Civil Kerekasztal a Térségi társadalmi felelősségvállalási konferenciát és benne a Köszönet Napját.

A Köszönet Napja a kerekasztal közösségei által szervezett bensőséges összejövetel. Ennek keretében az alapító szervezet visszaemlékezik az elmúlt esztendő legjelentősebb civil megmozdulásaira. Az ünnepség keretében a szavazatok alapján megválasztott legaktívabb civil személyeknek az év civil önkéntese-, az év civil fiatalja-, az év civil embere-, a legtöbb, és legjelentősebb civil értékteremtést végző csoportnak pedig az év civil közössége díjat adja át. Ekkor köszöni meg az alapító a térségi civil klubokat-, egyesületeket-, szervezeteket, civil megmozdulásokat legnagyobb mértékben támogató személyeknek és közösségeknek a munkáját, szponzori-, mecénási tevékenységét, és adja át számukra a civilek mecénása-, valamint a civilek szponzora díjakat.


A kerekasztal soros elnöke Lengyák István 

A rendezvényt Lengyák István az egyesület soros elnöke nyitotta meg, majd átadta a szót Dénes Sándor polgármesternek, aki egy Johann Heinrich Pestalozzitól származó idézettel kezdte köszöntőjét. „Hivatásod legyen: élni másokért, s mások boldogságában keresni a magadét.” - ez az idézet, azt gondolom, a maga egyszerűségében és tömörségében kifejezi azoknak az embereknek és közösségeknek az ars poétikáját, akiknek ma itt köszönetet szeretnénk mondani. 


Dénes Sándor Nagykanizsa MJV polgármestere
A köszöntő teljes szövege itt letölthető!

Azt az önzetlen munkát, amit a város polgárai, vállalatai, cégei, intézményei, közösségei végeznek a polgárok életének szebbé tételéért más néven úgy nevezik, hogy társadalmi felelősség-vállalás. A rendezvény keretében már hagyomány, hogy minden alkalommal felkérnek egy olyan cég, intézmény képviselőjét, akiknél ez a tevékenység rendkívül magas színvonalú, hogy tartson rövid beszámolót arról, ők miként is értelmezik ezt a nagyon fontos, embereket, közösségeket segítő munkát. Az idei évben a Kőnig Szolgáltató Kft. Képviselője Preksen László mutatta be cégük aktív társadalmi felelősségvállalás gyakorlatát.

Ezt követően Budavölgyi Kálmán a kerekasztal ügyvezető elnöke, a Nonprofit Központ vezetője tartotta meg évértékelőjét a több mint 150 fős ünneplő közönség előtt. A térségi civil szektor éves tevékenységét kiemelten a Nonprofit Központ lakossági szolgáltatásfejlesztésén keresztül mutatta be. Beszédében kiemelte, hogy fontosnak tartja az ilyen találkozókat, ahol mindhárom szektor képviselői jelen vannak, ahol lehetőség van a számvetésre, a kapcsolatok kialakítására, továbbfejlesztésére, tervek generálására. Egyben felkérte a jelenlevőket, hogy ötleteikkel, javaslataikkal segítsék a Nonprofit Központ munkáját.


Budavölgyi Kálmán évértékelőjét tartja
A civil évértékelő teljes szövege itt letölthető!

A díjak átadására ráhangoló ünnepi műsort, a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad tagjai Nikolics Zsanna vezetésével a díjazottak tiszteletére állították össze. A műsorban felléptek: Molnár Bianka, Pávlicz Erika, Antal Alexandra, Szabó Alíz, Antal Gergő, Ifjovics Evelin

A díjakat Dénes Sándor polgármester, valamint a kerekasztalt képviselő Balogh István és Budavölgyi Kálmán adták át.

A díjazottakAz év civil szponzora: König Szolgáltató Kft.
Az év civil embere: Fehér Imre
Az év civil fiatalja: Pávlicz Erika
Az év civil közössége: Honvéd Kaszinó.
Az év civil mecénása: Zalai Hírlap
Az év civil önkéntese: Zsoldos Tamás

A díjak odaítélésének indoklása itt letölthető!


A nagyszerűen megrendezett Köszönet Napja Fehér Imrének, a kitüntetettek nevében mondott pohárköszöntőjével ért véget.

Fotógaléria itt!
 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014