Get Adobe Flash player
Címlap

Zúgó vastaps a jutalom

Pénteken késő délután minden parkolóhely megtelt Nagykanizsán a Honvéd Kaszinó Környékén. Gyalog is sokan igyekeztek az épületbe. A sürgés-forgás oka: az intézmény városi diákszínpada új darabbal, Örkény István Tóték cím tragikomédiájával állt a közönség elé, amely zsúfolásig megtöltötte a Csengey Dénesről elnevezett színháztermet.

A csoport vezetője, Nikolics Zsanna — aki egyben az előadás rendezője is volt — így vall az előkészületekről:

„Diákokból, fiatalokból álló csapatunknak régi dédelgetett terve volt, a nagyszerű mű színpadra állítása. Bevallom nemcsak azért, mert magam is szeretem, de a közösségünket mindenben támogató Halmos Ildikó igazgatónak is ez az egyik legkedvesebb drámája. A szövegkönyveket még a nyári színjátszó táborban osztottuk ki, hogy az iskolai szünetben mindenki ismerkedhessen vele. Aztán szeptemberben megszületett a szereposztás. Mivel a csoport létszáma az utóbbi időben jelentősen megnövekedett, így néhány esetben kettős szereposztást is alkalmaztam. Igyekeztem mindenkinek olyan szerepet adni, amely legjobban illett az ő karakteréhez.Az őrnagy Varga Patrik lett, aki már több előadásunk jelentős szerepében is megállta a helyét. Tót úrat Antal Gergő, Tóthné Mariskát pedig Pávlicz Erika alakítja, akit kiemelkedő közösségi tevékenységéért 2014-ben az év civil fiataljának választottak. Ebben a munkában is nagyon nagy segítségemre volt.

Ágika szerepét ketten is nagyon szépen megformálták. A premieren Szabó Alíz alakította, de a következő előadáson már az ugyancsak nagyon tehetséges Gelsei Zsófia fogja játszani.

A csoporthoz alig egy éve csatlakozott nagyszerű fiatalt találtunk a Postás szerepére, aki már a probákon is is sokszor megnevettetett bennünket. Őt úgy hívják, hogy Verasztó Márk.
Tomaji plébánosnak Fási Barnabást jelöltem.

Gizi Gézáné alakját ketten is nagy átéléssel tudják színpadra vinni. A bemutató előadáson a csoport egyik legrégebbi tagja Antal Alexandra játsza el. A következő bemutatón itt is csere lesz, és Ifjovics Evelin fogja színpadra állítani.

A szippantós lajt tulajdonosát Szalai Patrik alakítja, Sándort a szomszédot pedig Szabó Marcell. Az utóbbi időben heti két próbát is tartottunk.
Remélem a kedves közönségnek nem okozunk csalódást.”Nos, a nagyszámú közönség fokozott érdeklődése nem volt alaptalan. A fiatalok fergeteges játékkal rukkoltak elő, melyet gyakran szakított meg néhány pillanatra a publikum hangos nevetése és fel-felzúgó tapsa. Akik jelen voltak az előadáson egyöntetűen úgy fogalmaztak, hogy „néha olyan volt a hangulat, mintha egy hivatásos színház nagyon jó bemutatóján lettünk volna”. A darab végén ezt az érzését a közönség méltán ki is fejezte, mert a nagyszerű alakításokért az ifjú amatőr színészeknek zúgó vastaps volt a jutalom, és a mindenkinek külön-külön gratuláló emberek szorításából csak sokára szabadulhattak a lelkes ifjú társulat tagjai.

Az előadás után a „hogy érzed magad?” kérdésre a meghatódott rendező, Nikolics Zsanna így válaszol:

„Tudom, hogy rengeteg munkája van abban a barátaimnak, hogy színpadra tudtuk állítani a darabot, de ekkora elismerésre akkor sem számítottam. Ezért külön szeretném megköszönni a szereplőkön kívül is mindenkinek a segítséget. A ház dolgozóinak és Lengyák Pista bácsinak, aki a háttérből jó szakmai tanácsaival nagyon sok támogatást adott ahhoz, hogy ma ilyen szép sikert arattunk.”

Mi pedig portálunk részéről a gratuláció mellett ígérjük, hogy amint megtudjuk a darab bemutatásának következő időpontját, azt azonnal közöljük olvasóinkkal, hogy mások is élvezhessék ennek az összetartó, lelkes fiatal csapatnak színpadi játékát.

Hírforrás: kanizsahir.hu

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 21 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014