Get Adobe Flash player
Címlap

Lábtoll-labda: újabb bajnoki arany

alt

Kanizsai sikerrel zárult a lábtoll-labdázók páros országos bajnoksága, hiszen vegyes páros kategóriában a Zemplén SE két kiválósága, Hartai Attila és Kunics Réka meg sem állt a dobogó legmagasabb fokáig.

Hírforrás: Zalai Hírlap, 2011. június. 24. péntek | Szerző: Kelemen Valéria


A lábtollas fellegvárnak számító újszászi arénában 6 egyesület, 66 versenyzője indult a harcba bajnoki címekért, s a Zemplén SE különítménye igazán kitett magáért. A Hartai Attila-Kunics Réka vegyes páros bajnoki címe mellé a kanizsaiak még egy-egy 1-1 bronzéremmel gazdagították éremgyűjteményüket az ob-n, illetve a másnapi rangsoroló kupán.
 
A hagyományoknak megfelelően Újszászon zárult a tavaszi lábtollas versenyévad a páros országos bajnoksággal, majd másnap a ranglista kupasorozat egyéni versenyszámával. Zala megyét a nagykanizsai Zemplénesek mellett a Szepetnek SE képviselte. A verseny a női és a férfi párosok küzdelmeivel kezdődött.
 
A kanizsai Hartai Attila és Takács Endre két újszászi ellenfél legyőzésével került az elődöntőbe, ahol nem bírtak az újszásziak első számú kettősével, így harmadik helyen zárták az ob-t. A szintén Zemplén SE-s Huszár Emil és Lukács Benedek a legjobb nyolc közé kerültek (7). A nőknél szintén hetedik lett a Matola Viktória, Morvai Noémi duó, a szepetnekiek legjobb eredményét produkálva.
 
A vegyes párosok között két újszászi ellenfél legyőzésével került az elődöntőbe a Zemplén SE-s Hartai Attila és Kunics Réka. Attila rutinos játékosként lépett a pályára, hiszen már 4 alkalommal végzett az élen az ob-n ebben a kategóriában. Párja, Kunics Réka először szerepelt a felnőtt mezőnyben, de nem rutintalan, mivel ő a gyermek kategória többszörös bajnoka. A döntőbe kerülésért kemény csatát vívtak az Európa-bajnok ellenfelük, az újszászi Tóth Gábor és Makai Gréta ellen. A csatát 2:1 arányban a zemplénes páros nyerte, hatalmas küzdelemben, a harmadik szettet például 28:26-ra hozták a kanizsaiak. A döntőben viszonylag könnyebben győztek a borjádi Himmer-Darnai kettős ellen, és lettek országos bajnokok.
 
alt
Kunics Réka még csak gyermek korcsoportú, de már felnôtt bajnok lett - Fotó: Szakony Attila
 
- Attila harcosan szerezte a pontokat, Réka pedig tökéletesen megállta helyét a sztárjátékos mellett - értékelt az ob-t követően a kanizsaiak szakvezetője, Budavölgyi Kálmán. - Réka érettebb játékot mutatott, mint amit korától elvárhatnánk, és sikerült neki az a fegyvertény, ami eddig csak Budavölgyi Veronikának, 2000-ben, hogy gyermek korcsoportúként a felnőttek közt szerezzen bajnoki címet.
 
alt
Hartai Attila három számban is a dobogón végzett, ami klasszis teljesítményt takar - Fotó: Szakony Attila
 
Másnap az egyéni kategória rangsoroló kupával folytatódott a lábtollasok megmérettetése, ahol Hartai Attila harmadik, míg társa, Huszár Emil a hatodik helyen végzett.
 
A sportág képviselői legközelebb a Baranya megyei Szederkényben találkoznak a senior ob-n, majd Neusiedl am See felé veszik az irányt, az 1. Austrian Openre hangolva.
 
Jobb zalai eredmények. Vegyes páros (25 induló): 1. Hartai Attila, Kunics Réka (Zemplén SE), 14. Vittman Tibor, Matola Viktória Szepetnek SE. Férfi páros (22 induló): 3. Hartai Attila, Takács Endre (Zemplén SE), 7. Huszár Emil, Lukács Benedek (Zemplén SE). Női páros (10 induló): 7. Matola Viktória, Morvai Noémi (Szepetnek SE)
 
Egyéni ranglista kupa. Férfi egyéni (34 induló): 3. Hartai Attila (Zemplén SE), 6. Huszár Emil (Zemplén SE), 10. Lukács Benedek (Zemplén SE).

IGAZI PÁROS SPECIALISTA
Hartai Attila, a Zemplén SE klasszis játékosa különösen a támadások befejezése terén jeleskedik. Ebbéli tehetségét férfi hármasban is remekül kamatoztatja, nem véletlen volt az Európa-bajnokságot nyert férfi csapat legjobbja, s a páros játéknak is igazi specialistája. Vegyes párosban korábban Budavölgyi Veronikával, majd Gozdán Ágival is magyar bajnok lett, most pedig a még általános iskolás Kunics Rékával meg sem állt a felnőtt országos bajnoki címig.
 

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014