Get Adobe Flash player
Címlap

Sokszínűen a tehetségekért

Lábtoll-labdázás, éneklés, színjátszás

Hírforrás, videó: Kanizsa TV

Csak néhány foglalkozás abból a programból, melyet vasárnap indított útjára a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület. A cél: a tehetségek felkutatása és gondozása.

Egyszerre több helyszínen zajlottak a kis létszámú csoportfoglalkozások a könyvtárban. A fiatalok közül többen szabadidejükben is űznek valamilyen tevékenységet, hobbit, itt viszont számukra új dolgokkal is találkoztak. „A táncolásnál a figyelmet kellett kipróbálni, hogy mennyire tudunk egymásra figyelni, és mennyire tudunk összhangban lenni egymással" - mondta Salamon Panna.

A programra néhány szülő is ellátogatott. Mint mondták, örültek a kezdeményezésnek, hisz így a gyerekek többféle területen is kipróbálták magukat. A fiatalok minél több mindenbe belekóstolnak, annál tisztább képet kapnak arról, mihez van érzékük, de ehhez fontos a családi háttér is. „Magunknak is észre kell vennünk azt, a saját gyerekünk mit szeret, mit szeretne és ezt támogatnunk kell, úgy gondolom" - fogalmazott Salamonné Papp Zsuzsanna.

A Zala Megyei Családi Esélyteremtési és Önkéntes Ház a Nemzeti Tehetségprogramban nyert támogatást tehetségnapok szervezésére. A megyeszékhelyi iroda a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Akkreditált Kiváló Tehetségpontját kérte fel együttműködő partnerének, amely sokrétű foglalkozást kínál az érdeklődőknek. „Egy mentális beszélgetésbe bonyolódunk bele az ifjakba. Ugyanis, ha tehetséggondozásról beszélünk, akkor felvetődik a siker fogalma – a sikert a sportolóknál, az énekeseknél, a színészeknél ugyanúgy fel kell dolgozni, mint a kudarcot" - mondta Budavölgyi Kálmánné.

A nagykanizsai egyesület tavasszal még hétszer szervezi meg tehetségnapját, többek között a Hevesi Sándor Általános Iskolában és Murakeresztúron, de a tervek közt szerepelnek még más települések is. „Amikor felfedezünk egy tehetséget, őt megpróbáljuk egy olyan intézményhez, tehetségponthoz irányítani, amelyik ezt követően tudja a tehetséggondozás folyamatát irányítani. A szülők jelenléte pedig azért fontos, mert idén olyan pályázatok jelennek majd meg, amelyek nem intézménynek, csoportnak adják a támogatást, hanem magának az egyénnek" - vélekedett Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke.

A pályázat célcsoportja nagyrészt a hátrányos helyzetű fiatalok közül kerül ki, így a program számukra is lehetőséget biztosít a kiteljesedésre és jövőjük megalapozására.

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014