Get Adobe Flash player
Címlap

Megalakultak a Nemzeti Együttműködési Alap testületei

A Károlyi-Csekonics Rezidencián tartotta alakuló ülését a Nemzeti Együttműködési Alap ( NEA) a rendezvényen Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára átadta a NEA testületi tagjainak megbízólevelét és kinevezését, ezután sor került a Tanács és a Kollégiumok első, alakuló ülésére.

Az új civil törvény értelmében létrejött a Nemzeti Együttműködési Alap, mely a 2012-es költségvetési évtől kezdődően a központi költségvetés előirányzataként forrásokat biztosít a civil szervezetek számára és támogatást nyújt a civil szervezetek működéséhez, valamint a civil szférával kapcsolatos szakmai tevékenységekhez. Az Alap testületeiben biztosított a civilek részvétele, megválasztásukra 2012. március 23-án került sor.

Támogatások kifizetése az Alapból

Az Alapból a civil szervezetek kétféle úton kaphatnak működési és szakmai célú támogatást: egyrészt a kollégiumok pályázati kiírásaira nyújthatnak be pályázatot, másrészt egyedi támogatási kérelmükkel a miniszterhez fordulhatnak. A támogatási forrás hatvan százaléka fordítható pályázati úton a civil szervezetek működését célzó támogatásra és harminc százaléka biztosítható pályázati úton szakmai támogatásra.
Az új civil támogatási rendszerben visszatérítendő támogatásra is pályázhatnak a civil szervezetek, így más, átmeneti likviditási zavart okozó forrásokhoz is hozzájuthatnak. A támogatási források legalább tíz százalékára visszatérítendő, míg legalább hetven százalékára vissza nem térítendő támogatásra kell pályázatot kiírni.

Az államháztartásra vonatkozó jogszabályok értelmében költségvetési támogatás igénybevétele utólagos elszámolás melletti előfinanszírozás vagy beszámolást követő utófinanszírozás formájában történhet.
Taglista:

A Tanács elnöke dr. Csizmadia László, tagjai Csűrös András Jakab, Farkas István, Heizler Norbert László, Jakabné Jakab Katalin, dr. Nagy Ádám Ph.D., Nagy Péter, dr. Sebők László és dr. Simóka Beáta.

A Közösségi környezet kollégium elnöke dr. Kákai László, tagjai Bánkuty Tamás, Beke Márton, dr. Cseszregi Tamás, Gyebnár Ágnes, Jaczkó Sándor, Kassai Endre, Markó Csaba és Vajda Árpád.

A Mobilitás és alkalmazkodás kollégium elnöke Magó Gábor Gyula, tagjai Boros Bánk Levente, Horváth Zoltán, Lázár Alpár, Nádas Pál Miklós, dr. Szabó József, Szabó Réka, dr. Szekeres Sándor és Szöllősi Balázs.

A Nemzeti összetartozás kollégium elnöke dr. Kondra Laura, tagjai Deák Attila, Dohány Csaba, Joó Kinga, Kovács Ildikó, Leitert Kiss Anna, Németh Miklós Attila, Sinka László és Valent Ákos.

A Társadalmi felelősségvállalás kollégium elnöke Bojárszky Eszter, tagjai Bakos István, Farkas Sára, Fülöp Attila, Gábriel Pálné, Nagy Gábor, Sági Miklós, Udvaros Renáta és Vecsei Miklós.

Az Új nemzedékek jövőjéért kollégium elnöke Galambos Adorján, tagjai dr. Bene Tamás, Herczegné Szabó Marianna, Janzsó Ádám, Móriz Ádám, Nemcsik Mátyás, Paprika Tamás, Pettkó András és Vári Ferenc.

Bővebb információ a civil.kormany.hu oldalon található.

(kormany.hu)

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014