Get Adobe Flash player
Címlap

Átadták a Bonis Bona díjakat

"A tudásnak nem csak informálnia, hanem inspirálnia is kell." – idézte Tagore szavait dr. Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára köszöntő beszédében a “Bonis Bona” díjak ünnepélyes átadóján augusztus 28-án este a Nemzeti Színházban, ahol több mint 400 pedagógus, szakember vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő tehetséggondozó teljesítményéért.

"Elismerést adni, elismerést elfogadni, ezért vagyunk ma itt." – nyitotta meg Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjátadót. Az ünnepi este alaphangulatát az aulában kígyózó sorokban érkező több száz résztvevő mellett a MATEHETSZ – A tehetség sokszínű videói adták meg. A kisfilmek egy-egy kiemelkedő tehetségű fiatalt mutattak be, színpadi táncostól zongoristáig, Sólyom-ösztöndíjas fenntartható fejlődéssel foglalkozó fiataltól Veiszer Alinda tehetségnagykövetig. A közismert televíziós újságíró videóinterjújában kiemelte: "a tehetséggondozás elsődleges feladata a kérdezés, kíváncsiság, kételkedés tudományának a fiatalok körében."

Dr. Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára ünnepi köszöntő beszédében kiemelte, hogy a tehetséggondozó kollégák nem pusztán motiválnak, inspirálnak, de követendő példát is adnak a jövő generációja számára: "Meggyőződésem, hogy a tehetséggondozó amellett, hogy tudóstanár, megszállott is".

A tanévkezdés alkalmából több mint 400 kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző pedagógus részesült a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” kitüntetésben. Az elismerő okleveleket dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár, dr. Kaposi József, az OFI főigazgatója, Csete György Eörs, az EMET főigazgatója, dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke és Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke adta át a Nemzeti Színházban rendezett díszünnepségen.

Kiváló versenyfelkészítő kategóriában 202, Kiváló tehetséggondozó kategóriában pedig 170 pedagógust tüntettek ki, utóbbiak azok, akiknek munkája nem feltétlenül mérhető versenyeredményekben. A harmadik, Kiváló tehetségsegítő kategóriában 65 olyan kollégát jutalmaztak, akik iskolákban, civil szervezetekben dolgoznak tehetségsegítőként. Az oklevél mellett az első két kategória díjazottjai fejenként 400.000, a harmadik kategória díjazottjai 250.000 Ft pénzjutalomban részesültek. A 437 fős névsorban Soprontól Debrecenig tevékenykedő, sőt a határainkon túl oktató pedagógusok, tehetséggondozók is szerepeltek a legváltozatosabb területek képviselőiként. Akadt, aki gordonkatanárként, más tehetséghálózat-fejlesztőként vagy óvodapedagógiával foglalkozó szakemberként részesült elismerésben. A díjat első ízben 2013 májusában ítélték oda 57 kiemelkedő OKTV versenyfelkészítő pedagógusnak. Akik közülük tavasszal nem tudtak részt venni az átadási ünnepségen, most vehették át az elismerést.
 
Az ünnepséget rövid zenei és prózai betétek színesítették, olyan fiatal fellépőkkel, mint Mohai Zsófia oboista, a 2012-es év “Felfedezettjeink” pályázat egyik díjazottja, Boateng Kármen Stephany zongorista, a Pécsi Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója, vagy Szokolay Ádám Zsolt, a zenész családból származó 16 éves zongoraművész, aki az idei év “Felfedezettjeink” pályázat egyik fődíjasa. Radics Bence, az egyik díjazott egykori tanítványa ünnepi laudációjában köszönetet mondott annak a példamutató tanári gárdának, akiknek keze nyomán ma orvostanhallgatóként tanul, Dósa Csenge és Fehér Norbert, a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium fantasztikus tehetségű zenész tanulói pedig Schubert D-dúr szonatinájából játszottak a közönségnek.
 
Az ünnepi este nem csupán az elismerés jóleső érzésével tölthette el a résztvevőket, de szakmai kapcsolatépítésnek is remek terepet biztosított. Gratulálunk a díjazottaknak és bízunk benne, hogy velük és tanítványaikkal is szép számban találkozunk a szeptember 14-én megrendezésre kerülő Tehetséglabirintus című családi napon, a Millenárison.

Hírforrás, galéria: http://portal.civiliroda.eu/administrator/index.php?option=com_content&task=add
 
Kiváló versenyfelkészítő kategória - zalai lista
Név
Tantárgy, szakterület
Iskola
Település
Budavölgyi Kálmán
lábtoll-labda
Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
 
Nagykanizsa
 
Dr. Pintér Ferenc János
matematika
Batthyány Lajos Gimnázium, Matematikai Tehetségekért Alapítvány
 
Nagykanizsa
 
Pálovics Róbert
fizika
Zalaegerszeg Zrínyi Miklós Gimnázium
Zalaegerszeg
Farkas László
fizika
Vajda János Gimnázium
Keszthely
Kiss Albert
biológia
Zalabéri Általános Iskola
Zalabér
Sportedzők országos lista
Németh László
kalapácsvetés
Szombathelyi Dobó SE
Szombathely
Vizer Erzsébet
vezető edző: női torna
Delfin Sportiskola Egyesület
Szombathely
Váradi Attila
kosárlabda edző
Szombathelyi Ifjús Sólymok SE
Szombathely

Kiváló tehetséggondozó - zalai lista
Monok Zoltán
történelem és állampolgári ismeretek
Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
Zalaegerszeg

Kiváló tehetségsegítő - zalai lista
Erdős Gábor
matematika
Batthyány Lajos Gimnázium
 
Nagykanizsa
 
Horváth Attila
magyar nyelv és irodalom
Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
Zalaegerszeg
Veitné Molnár Anikó
biológia
Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány
 
Nagykanizsa
 
 
 

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014