Get Adobe Flash player
Címlap

Hírek - 2015.09.09.

1% – Regisztráció nélkül nem jogosultak a szervezetek… - EU-pályázatok Fóruma - Állampolgári Részvétel Hete - A Liget maradjon Liget! - Legalább ennyit a forrásteremtésről címmel ingyenes e-mail tanfolyamot készített szerkesztőségünk.

1% – Regisztráció nélkül nem jogosultak a szervezetek…
Az adatlap kitöltési útmutatójából idézünk.
KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a 15EGYREG számú adatlaphoz E nyomtatványt a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény (továbbiakban: Szf. tör-vény) 4. § (6) bekezdése alapján azon – Szf. törvény 4. § (1) bekezdés a) és f) pontja szerinti – szervezetnek kell előzetes regisztráció céljából kitöltenie, amely a 2016. rendelkező évtől igényt tart az szja 1%-os felaján-lásokra és egyben közölnie kell az szja 1%-os összeg kiutalásához szüksé-ges adatokat is (a szervezet adószáma, neve, székhelye, belföldi pénzforgalmi számlaszáma). Az előzetes regisztráció a kedvezményezetté válás feltétele. A szervezet a regisztráció évét követő évben válik kedvezményezetté. Tekintettel arra, hogy a regisztráció visszavo-násig érvényes, a 2015. és az azt követő rendelkező évekre érvényes regisztrációval rendelkező kedvezményezett-nek sem ez évben, sem a követő években nem kell ismételten benyújtania ’EGYREG adatlapot. A regisztrációt azokban az esetekben vonja vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV, illetve állami adóhatóság), amennyiben az állami adóhatóság a rendelkezésére álló adatok, vagy a kedvezményezett bejelentése alapján megállapítja, hogy a szervezet már nem felel meg a törvényi feltételeknek.
Benyújtási határidő: A szervezetnek az előzetes regisztrációhoz a főlapjának 1. sorában 1-es kódot tartalmazó 15EGYREG számú adatlapot 2015. szeptember 30-áig – kizárólag elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül – kell megküldenie a NAV részére. Az adatlap benyújtására nyitva álló, 2015. szeptember 30-i határidő jogvesztő, elmulasztása esetén az adatlapban foglalt regisztrációs kérelem nem vehető figyelembe, a késedelem kimentésére sem igazolási kérelem, sem méltányossági kérelem nem terjeszthető elő. Az adatlaphoz a regisztrációt kérelmező szervezetnek mellékelnie kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat (a Kitöltési útmutató I. pontjában megneve-zett szervezetek), illetőleg igazolást (a Kitöltési útmutató II. pontjában megnevezett szervezetek).
Forrás és folytatás:
http://www.nav.gov.hu/data/cms381170/15EGYREG_kitoltesi_utmutato_20150901.pdf
A kitöltőprogram telepítése és az ahhoz szükséges tudnivalók:
http://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/adatbejelentok_adatmodositok/15EGYRG.html

EU-pályázatok Fóruma
Fókuszban a 2015-ben megpályázható források
Idén 133 uniós pályázatot írtak és írnak még ki, összesen 2700 milliárd forint keretösszegben. Várhatóan túlnyomó többségben lesznek a vissza nem térítendő támogatásokat tartalmazók.Az őszi Fórumon elsősorban a  GINOP és a VEKOP legfrissebb pályázati kiírásairól tudhatunk meg minden fontos részletet. De sok hasznos tudnivaló hangzik el a többi olyan operatív program pályázati kiírásról is, melyek a kkv-kat közvetlenül és közvetve is érintik, érdekeltek azokban (KEHOP, GINOP, TOP, VP).
A fórum keretében a pályázatokról felkészült szakemberek tolmácsolják a legfrissebb információkat és a plenáris és személyes konzultációkon minden kérdésre válaszolnak.
Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.), 2015. szeptember 24.
Forrás és folytatás:
http://www.piacesprofit.hu/konferenciakozpont/eu-palyazatok-foruma-2/

Állampolgári Részvétel Hete
Az ÁRH Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több száz szervezet és intézmény, helyi, kistérségi, megyei esemény hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára!
A nemzetközi kampányhét legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvános-ságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek, egyúttal az erre a hétre koncentrálódó esemé-nyek súlyukkal felkeltsék a média figyelmét az eseménysorozatra, általában a közösségi részvé-telre, s hogy megszólítsák, felelősségvállalásra buzdítsák a politikusokat, helyi, országos és nemzetközi szinten.
SZERVEZKEDJ! vagy kapcsold szeptemberi programjaidat az ÁRH-hoz!
Forrás és folytatás:
http://reszvetelhete.hu/csatlakozz/

A Liget maradjon Liget!
A Budapesti Városvédő Egyesület a szakmák összefogásának jegyében tanácskozást szervez a Városliget múltjá-ról, jelenéről és lehetséges jövőjéről. Előadóink több különböző szakma és szakterület szempontjából elemzik a kialakult helyzetet, a tanácskozás végén pedig a résztvevők segítségével áttekintjük a Liget védelmét szolgáló lehetséges és szükséges további lépéseket, a civil és szakmai fellépés rendelkezé-sünkre álló eszközeit.
A tanácskozás időpontja: 2015. szeptember 21., hétfő 14-19 óra, helyszíne: Magyar Szakszervezetek Székhá-za: Budapest, Városligeti fasor 46-48. A tanácskozás helyszínén bemutatjuk a Ligetről összeállított kiállításunkat is.
Akik eddig elfogadták felkérésünket: Körmendy Imre  tájépítész, a MUT elnöke, dr. Fodor István  a Magyar Nemzeti Múzeum címzetes főigazgatója, dr. Hossó Andrea  közgazdász, Luxné dr. Vince Judit történész. A részle-tes programot a folyamatban lévő felkérések véglegesítését követően, szeptember 5-én tesszük közzé.
A tanácskozáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, szeptember 17-ig jelezze Farkas Gabriellának
a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen. A tanácskozással kapcsolatos további információk ugyanezen az elér-hetőségen kérhetők.

Legalább ennyit a forrásteremtésről címmel ingyenes e-mail tanfolyamot készített szerkesztőségünk
Ismertető és feliratkozás: a
http://forrasteremtes-tanfolyam.pafi.hu oldal jobb oldlán.

Ne maradjon le egyetlen pályázatról sem!
A Pályázatfigyelő eHetilap minden hétfőn eljuttatja Önnnek az előző héten megjelent kiírásokat
>>>

Kérjük, hogy ha bármilyen technikai vagy tartalmi észrevétele, vagy érdekes híre van írja meg Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímre.
Ingyenes szolgáltatásaink weboldalak fenntartóinak:
http://webmestereknek.pafi.hu

Köszönjük, hogy használja szolgáltatásunkat.
Üdvözlettel:
Pályázatfigyelő Szerkesztősége
http://www.pafi.hu

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014