Get Adobe Flash player
Címlap

11. Szenior Országos Bajnokság Bóly

altJúlius 9-10-én a 11. Szenior OB-t a tervezett szederkényi helyszín helyett Bólyon, az Általános Iskola sportcsarnokában rendezték meg Orbán Tibor és segítőtársai.

Eredmények ...

 
 
Öt évig Cserszegtomaj, utána öt évig Nyárlőrinc volt a helyszíne a szenior bajnokságoknak. 2011-től 2015-ig a Borjád SE a házigazdája a 35 éven felüli lábtoll-labdázók tornájának. Július 9-10-én a 11. Szenior OB-t a tervezett szederkényi helyszín helyett Bólyon, az Általános Iskola sportcsarnokában rendezték meg Orbán Tibor és segítőtársai: Farkas Martina, Kleics Dávid és Pop Valentin. Az év legmelegebb napjain a közel negyven fokos forrósággal dacolva fiatalos lelkesedéssel öt egyesület – Borjád SE, Cserszegtomaj SK, Nagykanizsa ZSE, Pusztaszer PISZE SE, Újszászi VVSE – 23 versenyzője mérkőzött a hét versenyszámban és három korcsoportban lejátszott mérkőzéseken. Az Újszászi VVSE öt, a Cserszegtomaj SK négy, a Pusztaszer PISZE SE két bajnoki címet szerzett. Egyénileg Nagy Zoltánné (Újszászi VVSE) és Takács Tamás (Cserszegtomaj SK) teljesítménye emelkedett ki. Mindketten három-három bajnoki címet és egy-egy ezüstérmet nyertek. A cserszegtomajiak elleni háromjátszmás mérkőzésen megvédte bajnoki címét a Pigler Tamás, Tóth Zoltán, Vágó Tibor összeállítású pusztaszeri csapat. Két aranyéremmel mutatkozott be az első alkalommal induló Temesi Hilda (Cserszegtomaj SK). Megnyerte a női egyéni +35 korcsoportját, a vegyes páros döntőjében Takács Tamással pedig az ötszörös bajnok Fehér János, Nagy Zoltánné (Újszászi VVSE) párost győzték le. A bajnokság korelnöke a 62 éves dr. Baky Endre (Újszászi VVSE) volt.
 
A versenyhez kapcsolódóan az OB résztvevői Orbán Tibor vezetésével sétát tettek Bólyon. Jártak a Batthyány-Montenuovo kastélynál, sétáltak a kastélypark különleges fái között. Hűsöltek a sportcsarnoktól pár lépésre lévő strand enyhet adó kellemes vizében, majd megismerkedtek Borjád nevezetességeivel is. Az első nap a különleges hangulatú borjádi Szent Ambrus vízimalomban rendezett vacsorával zárult, amelyen Tóth István (Újszászi VVSE) sertéspörköltjével bizonyította kiváló szakács tudományát.
A szállás egy 120 lakosú rendezett, szép kis falucska, Kisbudmér kulcsosházában volt. A létszámhoz képest kicsit szűk hely ellenére itt is mindenki jól érezte magát.
 
A második napi játék után a borjádi művelődési házban közös ebéddel zárult a 11. Lábtoll-labda Szenior Országos Bajnokság. Az izgalmas verseny, a kellemes fáradtság, a jó hangulat, a szép környezet, a szívélyes vendéglátás biztosíték a jövő évi találkozásra, amelyre a búcsúzáskor részvételi szándékát mindenki bejelentette.
 
Éremtáblázat
Egyesület
arany
ezüst
bronz
összesen
Újszászi VVSE
5
6
5
16
Cserszegtomaj SK
4
2
1
7
Pusztaszer PISZE SE
2
2
1
5
alt
Előkészületek. Pop Valentin, Orbán Tibor és Vonház István
alt
Vacsora megbeszélés. Orbán Tibor, Tóth István és Tóth Istvánné
alt
Fehér János és Orbán Tibor
alt
A verseny megnyitóján
alt
A játékvezetők: Kleics Dávid, Pop Valentin és Farkas Martina
alt
Férfi páros döntő
alt
Nyert a Hauser Rezső, Takács Tamás (Cserszegtomaj SK) páros
alt
Séta Bólyon
alt
A bólyi szökőkútnál
alt
A Batthyány-Montenuovo kastély kapujánál
alt
A Batthyány-Montenuovo kastély
alt
A parkban
alt
A park legöregebb fája
alt
Orbán Tibor
alt
A vízimalomnál
alt
Készül a vacsora
alt
A Szent Ambrus vízimalom
alt
Kész a vacsora
alt
Vacsora a malomban
alt
A díjak
alt
Eredményhirdetés következik
alt
Női egyéni +35: 2. Tóth Istvánné (Újszászi VVSE), 1. Temesi Hilda (Cserszegtomaj SK), 3. Ágotainé Serfőző Anita (Újszászi VVSE)
alt
Női egyéni +45: 2. Ézsiásné Major Magdolna, 1. Nagy Zoltánné (mindkettő Újszászi VVSE)
alt
Női páos: 2. Tóth Istvánné, Tóth Lászlóné, 1. Ézsiásné Major Magdolna, Nagy Zoltánné, 3. Temesi Hilda, Ágotainé Serfőző Anita
alt
Női hármas eredményhirdetés
alt
Férfi egyéni +35: 2. Hauser Rezső (Cserszegtomaj SK), 1. Pigler Tamás (Pusztaszer PISZE SE), 3. Ágotai Olivér (Újszászi VVSE)
alt
Férfi egyéni + 45: 2. Vágó Tibor (Pusztaszer PISZE SE), 1. Takács Tamás (Cserszegtomaj SK), 3. Tóth Zoltán  (Pusztaszer PISZE SE), 4. Orbán Tibor (Borjád SE)
alt
Férfi páros: 2. Vágó Tibor, Tóth Zoltán  (Pusztaszer PISZE SE), 1. Hauser Rezső, Takács Tamás (Cserszegtomaj SK), 3. Fehér János, Ézsiás Tibor (Újszászi VVSE)
alt
Férfi hármas: 2. Cserszegtomaj SK, 1. Pusztaszer PISZE SE, 3. Újszászi VVSE
alt
Vegyes páros: 2. Fehér János, Nagy Zoltánné (Újszászi VVSE), 1. Temesi Hilda, Takács Tamás (Cserszegtomaj SK), 3. Tóth Lászlóné, Szacskó József (Újszászi VVSE)
alt
Együtt a mezőny
alt
Záró ebéd
Fotó: Fehér János, Kleics Dávid és Pop Valentin
 
Szállás Kisbudméron
2011. július 11. Kisbudmér
 
A 11. Szenior Lábtoll-labda Országos Bajnokság versenyzőit a 120 lakosú Kisbudmér kulcsosházában szállásolták el a verseny rendezői. A jól berendezett kulcsosház 20 fős kerékpár vagy gyalogtúrázó csoportoknak, baráti társaságoknak biztosít olcsó és jó szálláslehetőséget. Közel van Villány és Bóly, de Siklós és Harkány is könnyen megközelíthető. 
 
Elérhetőségek: Bíró Árpádné polgármester 30-9442892, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .
 
Kisbudmér kicsi, de Európa-bajnoka is van. Korábban Kisbudmérról a borjádi iskola és a borjádi sportegyesület színeiben Darnai Adrienn, Horváth Gyula, Horváth Péter, Kun László, Zsoldos Ágnes és még sokan mások lábtoll-labdáztak. Darnai Adrienn jelenleg is versenyez. 2010-ben női párosban Farkas Martinával Kínában a világbajnokságon ötödik helyezést ért el, a Franciaországban rendezett Európa-bajnokságon pedig aranyérmes volt. 2010-ben ő nyerte a felnőtt női egyéni országos bajnokságot is.
 
alt
Emeletes ágyak
alt
Reggeli a tornácon
alt
Reggeli meditáció
alt
A szálláshely az utca felől
alt
A kisbudméri templom
alt
Kisbudméri utcarészlet
alt
Kisbudméri képeslap
alt
Darnai Adrienn talpal
alt
Kisbudmér Európa-bajnoka: Darnai Adrienn (jobbról)
Fotó: Fehér János


 

 

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület
Cím: 8800. Nagykanizsa, Kálvin tér 5. Tel: 20/9313-055, Fax: 93/999-697

E-mail: civilkerekasztal@gmail.com
Web: http://portal.civiliroda.eu/

Számla: UniCredit Bank:
10918001-00000085-
20470004

Adószám:
19282501-1-20
EU adószám: HU-19282501

Elérhetőség:
0620/93-13-055

Törvényszéki nyilvántartási szám: 2159.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00743-2010

Közérdekű önkéntes tevékenység nyilvántartási száma: 01478.

MVH regisztráció: 1005354771

„Regisztrált Tehetségpont” azonosítószáma TP 101 001 073

Adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozat száma: NAIH-74706/2014